marți, 1 octombrie 2013

Cum sa achizitionezi o masina foarte buna urmand 7 pasi simpli

Buna ziua

Toti cei care vor sa-si achizitioneze o masina,de cele mai multe ori nu stiu dupa ce criterii sa o faca si de aceea apeleaza la tot felul de prieteni ,,mecanici``.Spun ,,mecanici`` deoarece majoritatea dintre noi,romanii,suntem buni la toate si nu poti sa nu iti indrumi cu o parere,fie ca e buna fie ca nu,prietenul.
De aceea,avand o experienta cat de cat in achizitionarea masinilor (import masini din Germania spre vanzarea lor in Romania),o sa scriu in acest articol aspectele cele mai importante la care trbuie sa fii atent atunci cand cumperi o masina.
Si am facut un top 7 cu cele mai importante puncte care trebuie luate in considerare.

Aspectul numarul 7 dupa parerea mea ar fi marca autoturismului.
Daca pui in balanta raportul calitate-pret si pui in calcul drumurile care nu sunt punctul forte al romanilor, mi-as cumpara un Logan insa la pretul la care achizitionezi un Logan second hand (2500-3500 euro) si daca te uiti si la celelate aspecte fara sa stai pe ganduri iti iei VW sau Audi.


Aspectul numarul 6 ar fi : la ce vrei sa folosesti masina pe care vrei sa o cumperi?
Fie ca esti un familist convins fie ca esti un burlac tanar si nelinistit, trebuie sa urmaresti acest aspect.
Daca ai o familie mai numeroasa nu ar trebuii sa te uiti la masini decapotabile,sport de 400 de cai,etc, deoarece sotia ta nu o sa fie de acord cu tine in veci pentru ca o sa trebuiasca sa te gandesti prima data la cat de multe bagaje trebuie sa pui cand iti duci copii in excursie,cate scutece,unde pui scaunul copilului,cortul,etc...


Aspectul numarul 5. Acest aspect desi foarte controversat in ultima vreme, l-am pus doar pe locul 5 deoarece personal, cand cumpar o masina din Germania nu ma intereseaza foarte mult km doarece stiu ca ajung in tara si merg la Gabi si pentru 70 lei o pun si pe 500 de km.
Insa daca iti iei masina sa tii de ea atunci ar fi bine totusi sa o duci la un test sa vezi istoricul chiar daca are carte service (care se poate face si la o imprimanta).Personal afirm ca la o masina cu un motor diesel este acceptat numarul de km pana in 300.000 iar la benzina pana in 170.000-200.000 la masinile mai vechi de 10 ani si 150.000 la motoarele diesel si 100.000 max la motoarele pe benzina dar masina sa aibe cel putin 5-6 ani.


Aspectul numarul 4 ar fi dotarile pe care le are masina.
Pun aproape de podium acest ascpect deoarece la un moment dat o sa vrei sa iti schimbi masina dupa ce ai scapat de rata la banca si daca ai o masina fara aer conditionat de exemplu,chiar daca are geamuri electrice ,o sa stai ceva vreme cu ea pe cap, deoarece vin masinile noi care au aceasta optiune standard.
Inca un punct important ar trebui sa intre tot aici si siguranta pe care o ofera masina (2,4,6,8,10,n airbag-uri,abs,esp,mga,jgy,si alte prostii) pe care 48% dintre proprietari habar nu au la ce folosesc dar ridica pretul destul de mult daca detii aceste optiuni.


Aspectul numarul 3 si cel mai controversat dintre toate este taxa de timbru,inmatriculare,salariile parlamentarilor,vilele din Pipera, sau cum vreti voi sa ii spuneti.Acest bir pe car suntem obligati sa il platim la stat este absolut ilegal si chiar daca este asa nu putem inmatricula masina daca nu trecem pe la ghiseu.
Am pus acest lucru pe locul 3 deoarece nu e tot una cand o persoana de clasa medie cu un salariu de 1000 lei strange in 2-3 ani 2000 de eura sa isi i-a o masina mai buna sa plateasca la stat inca vreo 500- 600 euro taxa si inca 100 de euro R.AR.+mita aferenta ca sa fi printre primi.


Aspectul numarul 2, poate pentru foatre multa lume pe primul loc,insa imi asum parerea mea,este pretul masinii.
Spun pe primul loc pentru unii deoarece banul face pamantul sa se invarta si poate ca pe multi nici nu ii intereseaza da casina o cumpara cu 1000 de euro dar la care vara trebuie sa iti iei un ventilator la bricheta,la care faci biceps pana deschizi geamul.


Aspectul numarul 1 si cel mai important aspect,este defapt o intrebare:
O sa imi permit sa intretin masina aceasta dupa ce o cumpar???
Cei mai multi, in special tinerii,nu i-au in calcul acest aspect deoarece tata lucreaza ca si medic si are de unde,sau cei mai multi au fost la munca in strainatate au adunat 20.000 si primul lucru pe care il fac isi achizitioneaza un X5 mpower,full option cu vreo 17.000 dupa care merg la pompa si alimenteaza cu 30 de lei.
Am pus acest aspect pe primul loc deoarece trebuie sa te gandesti la niste aspecte care te vor costa enorm daca le ignori.Printre aceste aspecte ar fi: ce taxe si impozite va trebui sa platesc,cat consuma masina,daca prind o groapa din plin sunt dispus sa dau 1000 de lei sa schimb un surub?consumabilile la cati km trebuiesc schimbate? etc...


Daca nu sunteti de acord cu topul meu lasati un comment si promit sa va raspund la intrebari.

Va doresc targ bun!

Cu stima si respect Blogu`

3 comentarii:

  1. Da domnu Emil ce masina are de are asa mare experienta ??

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum...un Ford Focus din 2000...Vrei sa imi cumperi masina sau de ce intrebi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Invitatie concurs de blogging - Reteaua de bloguri

    Reteaua de bloguri ( www.reteauadebloguri.ro ) este o platforma de concursuri interesante pentru toti bloggerii creativi.

    Organizam periodic competitii cu premii foarte motivante. Toti bloggerii pasionati de scris, se pot inscrie la concursuri cu blogurile lor.

    Inscrierile in Reteaua de bloguri se pot face prin completarea urmatorului formular de inscrieri online : http://www.reteauadebloguri.ro/inregistrare

    Va invitam sa participati la primul concurs de blogging organizat de noi http://www.reteauadebloguri.ro/2014/01/concurs-lenjerii-de-pat/

    Premiile puse in joc:
    1. Premiul I: 400 RON;
    2. Premiul al II-lea: 250 RON;
    3. Premiul al III-lea: 150 RON.

    Termenul limita de participare la concurs: 1 martie 2014

    RăspundețiȘtergere