sâmbătă, 5 octombrie 2013

Despre controlorii de bilete,comunitari si tramvaie - OTL (Oradea transport local)

Nu stiu cat de indurator e Dumnezeu cu prostia omeneasca insa, stiu ca eu m-am cam saturat.M-am saturat de aer irespirabil si poluat,m-am saturat de caini vagabonzi, m-am saturat de oameni hapsani,m-am saturat de parlamentari si politica si in special m-am saturat de controlorii de bilete din mijloacele de transport in comun sau mai bijne zis de cei care ii conduc.

Nu generalizez cand spun asta,insa cativa dintre controlorii din Oradea,cred ca inainte de angajare dau ceva test in care trebuie sa aibe iq sub 30 astfel nu imi explic cum dracu s-au angajat.
Frustrarea mea e mai veche pe aceasta tema insa, acum cam 3 saptamani de zile a ajuns la cota 100...



Duminica dupa masa,soare,cald,cu doi prieteni in parc bem bere.
Dupa vreo 2 flacoane asa...vine prietena mea sa mergem la frate-sau` in vizita.
Imi las compatrioti balta ca mna, nici in armata nu poti sa spui nu atunci  cand comandantul te pune la 10 flotari.Si cum  in Romania legea nu e prea permisiva in cazul in care esti mortal la volan...mergem cu tramvaiu`.Merg sa imi cumpar un bilet...pe sticla scrie...duminica 08:00-18:00.
Si asteptam tramvaiul in statie,bineinteles fara bilet..Prietena mea insa avea abonament.Si vine 3N exact ca si asta din poza
Ma urc elegant in el,privesc in jur sa imi caut un loc liber sa nu zugravesc cu gyros geamurile noi. Si ma asez. Dupa doua statii, bohterii (controlorii). Prietena mea vazandu-i imi zice sa ne dam jos din tramvai.         Primul gand atunci ...,,da ma, hai sa ne dam jos``. Ajung la usa,sa ies afara si atunci, celalalt gand... ,,Nu te du` mah..esti prost?esti cetatean, european ai drepturi``.Ea coborata din tramvai... eu nu..vatmanul inchide usile...ea ramane afara eu captiv in cusca cu lei precum Daniel.
Insa cand sa ma dau jos...mai si strig pe acolo: ,,Ce? io` nu ma dau jos ce ...mea, ce pot sa-mi faca``.

Vine unu` la mine imbracat cu un trening, in coltul gurii alb de la semintele sparte in statie, mai tuciuriu si-mi zice : ,,Biletul sau abonamentul la control va rog``..  Eu...,,Ce bilet mah?Unde ti-e uniforma?``
el..,,La taica`meu i-am dat-o sa mearga la nunta``...Atat mi-o trebuit...ala zicea sa ii dau biletu` io tot cu uniforma si in acest timp se opreste tramvaiul in statie,ma prinde de mana si vrea sa ma coboare jos,eu il imping, strig la el  sa nu ma atinga ca il dau in judecata etc...pana la urma cedez...ne dam jos.oamenii din tramvai asista la un spectacol d`1ale lui Caragiale...
Ajungem in statie imi zice sa ma legitimez, eu ca nu ii dau buletinu`  in mana pe motiv ca are ceva cu mine si o sa fuga cu el. Eu in tot acest timp faceam eforturi serioase ca sa pot vorbi si misca. Asta anunta politia comunitara, (alta institutie minunata), vin aia imi cere buletinul..il dau ...ma scrie pe un caiet..si pleaca. Inainte sa plece ii da o fituica la controlor cu datele mele si ala imi face amenda,50 de lei.

Stiind insa de la inceput faptul ca daca  ii dadeam 10 lei ii inchideam gura constant,eu tot aveam ideea asta in cap ca nu-i vina mea, ca nu a fost deschisa ghereta.Si pana la urma i-am dat banii la ala...mi-a dat o chitanta de 5x5 galbena si gata ...Eu super iritat ca nu a fost vina mea sfinteam statia de langa biserica Emanuel cu injuraturi la adresa lui...ajunge si prietena mea in statie,il suna pe frate`sau sa vina dupa noi.




Mno cam de asta eram la momentul acela frustrat pe controlori...si toata ziua aia numa despre cestia asta am injurat..si controlorii cine io` facut etc...

A doua zi, mai lucid, gandindu-ma la cele intamplate mi-am dat seama ca defapt ala nu avea nici-o vina.
 Vina o poarta primaria sau conducerea OTL. Si spun asta din simplul motiv ca nu iti trebuie foarta multa logica sa iti dai seama ca in cazul in care tu ai tramvaie pe traseu trebuie sa tii si ghereta deschisa. Nu?

Insa si unii dintre ei se comporta de parca ar avea ceva functie onorifica in guvern si tu,calatorul,esti ala care tine usa sau ce....

Daca nu am dreptate va rog sa ma contraziceti :)

Povestiti si voi daca ati avut astfel de experiente la comentarii.


Cu stima si fara ura...

Blogu`

11 comentarii:

  1. la ora 22:30 sunt dat jos din autobuz de catre un controlor beat care a vrut sa imi faca amenda pentru ca nu aveam bilet si casele de bilete inchise... "traiasca" otl oradea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Daca aste e parerea ta...de ce nu ai iesit de pe pagina?
      Sau esti controlor? :>

      Ștergere
  3. ai cautat-o cu lumanarea....no ticket-no ride...simplu ca buna ziua ....si in cluj,sambata la ora 8 seara nu ai de unde sa iei bilet....mergi pe riscul tau,sau mergi pe jos....dupaia sa faci gura ca nu era deschisa casa de bilete mi se pare putin dubios,avand in vedere ca locuiesti in orasul ala de ceva vreme,si nu erai un vizitator care nu stia cum stau treburile; ca fapt divers,in cartierul meu nu exista casa de bilete,dar asta nu imi permite sa circul fara bilet,inarmat cu scuza "nu era casa de bilete"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... foarte corecta opinia ta...Insa,cum am scris si in articol...de ce se inchid casele de bilete la ora 7/8 daca inca mai sunt tramvaie pe traseu si calatori fara bilete?Eu lucrul asta nu-l inteleg.

      Ștergere
    2. Ideea este in felul urmator: Conducerea OTL doreste prin totate mijloacele sa atraga(oblige) cat mai multi oameni sa isi faca abonament. Am ajuns la concluzia aceasta urmarind mai multe decizii luate de ei. (lucrez in aceasta institutie si le stiu). Nu ar fi o idee rea sa se foloseasca mijloacele de transport in comun mai mult, pt ca s-ar evita aglomeratia si cu toate ca o sa ma contrazica multa lume E MAI IEFTIN. Acum o sa spuneti ca e scump si ca mijloacele de transport circula la intervale prea mari si bla bla bla. Daca toti cei care circula ar plati si daca cei care merg la PECO si baga de 20 de lei la 3 zile doar ca sa arate ca au masina, ar face un calcul si si-ar da seama ca e mai ieftin cu tramvaiul atunci ar creste si incasarile OTL si odata cu incasarile s-ar imbunatati si serviciile. Discutiile pot fi interminabile atat pro cat si contra.

      Ștergere
    3. As vrea sa imi spun opinia si despre cei care nu au bilet si apoi injura controlorii, dar nu vreau sa te jignesc. Nu e vina lui ca tu nu ai bilet, isi face meseria. Stiu ca si atitudinea lor lasa de dorit dar... nu se cere facultate ca sa devii controlor si de multe ori sunt si provocati.

      Ștergere
    4. Corecta si nu prea opinia ta...mie personal mi se pare destul de mult 70 de lei pe un abonament luand in considerare conditiile pe care le ofera OTL (iarna sunt gradele cu minus in tramvai).Iar vis-a-vis de controlori...nici nu stiu ce sa zic...nu vreu sa jignesc pe nimeni dar sunt prosti gramada. Si daca ei ar da amenzi si nu ar lua cate 10 lei sau sa nu faca ei ,,abonamentele`` (copie xerox dupa legitimatia lui) si ar da amenzi comform regulamentului, poate ca da, s-ar imbunatatii si conditiile. Iar faza cu provocatu`...cum dracu sa nu fi nervos cand vine unu la tine in trening, scuipand seminte.. care face pe smecheru ca si cum ar avea autoritatea suprema in stat si iti cere abonament/bilet?

      Ștergere
    5. ce legatura are treningu cu faptu ca tu nu ai bilet??? ma rog sa o lasam balta

      Ștergere
  4. sar putea rezolva ca si in alte tari ,vatmanu sau soferu are bilete

    RăspundețiȘtergere