duminică, 29 septembrie 2013

Trucuri despre cum sa iti pastrezi masina curata si stralucitoare !

Buna prieteni...

In acest articol o sa va dezvaluiesc niste trucuri ieftine despre cum sa iti pastrezi masina sa arate precum cele ale saloanelor de prezentare.


















As vrea sa impart acest articol in trei categorii si anume: exterior,interior si motor.

  Si sa incepem cu inceputul....

In cazul in care doresti sa vinzi masina prima impresie este cea mai importanta,iar potentialul client prima data trebuie sa se izbeasca de stralucirea si luciul caroserie.Acest lucru poti sa-l obtii prin metoda clasica,dar care dureaza mai putin si anume,dusul masinii,sau polish-ul.
Personal recomand polish-ul,e adevarat ca te costa putin mai mult daca nu vrei sa te murdaresti (150 de lei daca o duci la un vopsitor bun),sau daca ai timp poti chiar sa il faci u acasa.Tot ce iti trebue sunt urmatoarele chestii: 2-3 tuburi de polish marca Prevent (recomand e cel mai bun raport calitate-pret...8-9 lei) si niste carpe uscate.
Se pune pasta pe o carpa si se unge un element de caroserie,lasi sa se usuce 2-3 minute si apoi freci pasta precum maioneza doar intr-o parte (de preferat este sa pui un strat mai gros de pasta).Te asigur ca rezultatul este cu un impact zdrobitor.Totusi daca ar fi sa-ti recomand ce sa alegi intre polish manula si cel profi,nu cred ca mai trebuie sa spun....
Culoarea care o sa luceasca cel mai frumos dupa acesta operatie este culoarea...... rosie :)
Dupa ce ai terminat cu polish-ul e timpul sa treci la elementele din plasic si cauciucuri.
Aceste elemente se pot face ca noi intr-un timp foarte scurt si cu doua optiuni care au la baza acelasi materal si anume....siliconul.
Acest silicon se gaseste peste tot,atat in hypermarketuri cat si la piese auto si este in doua feluri: sub forma de spray si lichid.Cel in forma de spray se alica mai usor si mai rapid,trebuie doar sa pulverizezi pe suprafetele dorite si vezi cum se inegresc.Cel lichid se aplica pe o carpa si se freca efectiv suprafata.Efectul este instant in amandoua situatii.

La cauciucuri se poate inegri cu solutie de la vulcanizare,cu silicon sau cu o solutie pe care o recomand si este si foarte ieftina...suc cola.
Foarte important!!! Sucul trebuie sa fie cel mai ieftin de pe piata :)) deoarece are mai multe chimicale.
Se pune suc intr-un recipient-pompita (flacon de spalat geamuri) si se aplica apoi pe caiciucuri.
Va asigur ca vor ramane negre pentru o perioada indelungata de timp.



Cat priveste interiorul sunt cateva lucruri pe care le poti face acasa si anume...
Pentru tapiteria patata/murdara un produs care functioneaza de minune este Vanish si se aplica precum pe covoare si apoi,cu un aspirator care absoarbe si apa se aspira locul .Efectul este imediat si miroase bine.
Un alt aspect pe care il recomand cu tarie este acela sa eviti cat poti de mult fumul de tigara in masina.Pur si simplu iti omoara tapiteria.






Pentru tapiteria de piele recomand pentru curatare solutii speciale deoarece daca folositi alte solutii inafara de cele speciale pot deteriora sau decolora pielea.Singurul produs pe care il recomand inafara de produsele speciale este alcoolul tehnic.
Inca un truc pentru interioarele de piele.
Dupa un timp de folosire mai indelungat,se incretesc si apar cute.Aceste imperfectiuni se pot inlatura cu un feon industrial foarte usor (cei interesati sa lase comentariu si o sa le explic pe mail cum)






















Ultima parte,cea a curatari motorului se poate face astfel: se spala cu un jet puternic de apa,apoi se pune spuma activa si apoi iar un jet de apa.Dupa uscare partile din plastic se pot face cu silicon pentru a conferi o imagine de nou.

Atentie!!! Recomand la motoarele pe benzina in special in timpul spalarii sa nu se opreasca motorul deoarece exista posibilitatea sa intre apa la fise si sa trebuiasca sa impingi ceva vreme ca sa vrei s-o pornesti.

















(poza personala)



Pentru mai multe detalii si trucuri lasati comm si va voi raspunde acolo.

Va doresc....spor la lucru

5 comentarii:

  1. Eu as vrea sa stiu si cum sa tin masina departe de accidente :)) Ieri am facut un accident de toata frumusetea. Nu s-a intamplat nimic grav, dar numai bine ce am dat peste articolul tau, ca sa pun niste sfaturi in aplicare. Eram in drum spre maica-mea, nevasta statea cu copilul in spate, ca sa nu planga, e micut, na. In sfarsit, ploua rau, aglomeratie, mergeam "in fundu' aluia din fata ca sa nu mai prind inca o data semaforu' si ala franeaza brusc! Eu pun frana la fel, dar nu suficient de repede ca am intrat in el si i s-a desprins bara intr-o parte. Si chiar ma gandeam ca am scapat fara probleme timp de aproape un an, ca luna viitoare trebuie sa refac RCA-ul la Romasig, am facut o simulare cu calculatorul sa vad cat ma mai costa si anul asta. Revenind la patania de ieri, tipete la copil, injuraturi la nevasta care a varsat si cafeaua pe scaun, spume pe ala din fata. Da-te jos in ploaie, incearca sa-l imbunezi pe om si rezolva problema. O s-o rog sa incerce sa scoata pata cu Vanish, cum ai zis tu. Desi, la cat de nervoasa e pe mine, cred c-o s-o fac singur. Ai pus o groaza de produse Vanish in poza aia, mai exact pe care il recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare sincer rau pentru patania ta...in legatura cu imbunatu' soferului..nu a mers fenta cu milionu'?
      Eu nu ti-as sugera sa iti pui sotia sa curete acolo ca mna....vina e cam a ta in proportie de 80%.
      In legatura cu produsul....cel mai eficient e Vanish lichid,aprox 23 lei.Pui lichidu' pe pata lasi vreo 2-3 minute,apoi freci cu o perie,dar nu foarte aspra ca se scamoseaza tapiteria,iar apoi cu un aspirator care absoarbe si apa sau un burete/carpe uscate.Sa imi spui daca ti-a iesit.
      Spor la munca :)

      Ștergere
  2. Buna mirosul de tigara cum pot sal scot definitiv din masina din tapiterie mai a iesit dar din piele nu prea si se simte fumul in masina S

    RăspundețiȘtergere
  3. incearca prima data cu vanish....daca nu merge nici asa exista la orice magazin de piese auto solutie pentru curatirea pielii de masina :)

    RăspundețiȘtergere